Hoewel het klimaat in Nederland niet te vergelijken is met sommige andere landen waar wiet wordt gekweekt, is het ook in de zomer in Nederland mogelijk om wietzaden te kweken tot mooie planten. Wanneer je buiten wiet gaat kweken kun je dat in je eigen tuin doen of in de vrije natuur. Daarnaast heb je nog de keuze om te kweken in potten of in de volle grond.
Buiten wiet kweken in een pot
Wanneer je wiet buiten in een pot kweekt is het eenvoudig om de plant te verplaatsen om zo de zon steeds op te zoeken. Je kunt de wietplanten ook discreet verzetten wanneer mensen op bezoek komen met wie je deze hobby liever niet deelt. Je hebt ook meer invloed op de afmetingen van de plant. In een kleinere pot zal de plant ook kleiner blijven, in een grotere pot heeft de plant meer ruimte om te groeien, en in de volle aarde kan de plant zijn maximale omvang bereiken. Sommige soorten groeien tot een hoogte van wel drie meter.
Waarom je geen wietplanten buiten moet kweken
Er zijn volop redenen om buiten wiet te kweken, maar we mogen ook de nadelen niet vergeten:
- Buiten heb je meer kans op ongedierte zoals slakken en insecten die de planten ernstig kunnen beschadigen. Dit geldt voor zowel kweken in de tuin als voor kweken in de vrije natuur.
- Bij kweken in de buitenlucht is de kans op diefstal ook een stuk groter. In je achtertuin, maar ook zeker wanneer je aan Guerilla kweek doet in de vrije natuur. Hoe meer de wietplanten in het oog springen hoe groter de kans dat er iemand mee vandoor gaat.
Nadelen van de Guerilla kweek
- Wanneer je liever een rustig plekje opzoekt in de vrije natuur om jouw wietzaden te laten groeien, moet je wel vruchtbare grond vinden die geschikt is voor wietplanten.
- Je moet een locatie vinden waar mensen niet zomaar langslopen, denk aan wandelaars met een hond of toeristen die genieten van de natuur.
- Er zijn in de vrije natuur naast slakken en insecten ook andere dieren die graag een blaadje eten van jouw planten.
- Wanneer je niet op privé terrein de wiet kweekt ben je in feite strafbaar, in eigen tuin mag je maximaal vijf wietplanten bezitten.
Voordelen van de Guerilla kweek
- Omdat de planten de vrije ruimte hebben zullen ze vaak ook enorm groot worden met enorme opbrengsten als resultaat.
- Je hebt geen planten in de tuin staan waar de buren vreemd naar kunnen kijken, die daarmee ook gevoelig zullen zijn voor diefstal.
Wietzaden voor buiten kweek kiezen
Je kunt alle wietzaden buiten kweken maar er zijn zeker soorten die buiten betere resultaten opleveren. Denk aan zaden die beter bestand zijn tegen lage temperaturen, planten die sterk zijn en minder last hebben van rotting en schimmels. Voor buiten kweken adviseren we Indica en Autoflower soorten wiet. Bekijk het complete assortiment op Freeseedsonline.com.
Buiten wiet kweken hoeft niet moeilijk te zijn
Laten we eerlijk zijn; wietrokers staan niet echt bekend om hun actieve leefstijl en harde werken. Hoewel dat natuurlijk onterecht is, en dat we juist wiet roken om die stress even achter ons te laten, snappen we heel goed dat niet iedereen groene vingers heeft. Toch is buiten wiet kweken helemaal niet zo moeilijk, en het is zeker de moeite waard om een joint te roken van eigen kweek.
Met krachtige wietplanten en handige Autoflower zaden wordt het steeds eenvoudiger om zelf aan de slag te gaan met buiten wiet kweken. Hoewel Nederland niet het beste klimaat heeft voor deze exotische plantjes kun je toch goede resultaten behalen in onze lage landen. Buiten wiet kweken is in vele opzichten eenvoudiger dan binnen wiet kweken, je krijgt er ook geen hoge energierekening door en je mag in eigen tuin legaal vijf planten kweken.
Een gezonde wietplant van bepaalde soorten kunnen langer worden dan drie meter, met opbrengsten van honderden grammen wiet per plant. In Nederland en België loopt het seizoen voor buiten wiet kweken van april tot aan oktober. In een warmer klimaat begint het in oktober met een oogst in maart of april. Ga op zoek naar een lekker zonnige plek en begin met wiet kweken, ook in Nederland en België!
Doorgaans zul je binnen beginnen met het ontkiemen van de wietzaden, als de plantjes enkele weken later groot en sterk genoeg zijn kunnen ze naar buiten verplaatst worden. Je kunt kiezen om de wietplanten in een pot te kweken of in de volle aarde. Houd wel rekening met ongedierte zoals slakken, met gaas kun je de planten vaak al beschermen. Wanneer je standaard gefeminiseerde wietzaden gebruikt kun je na pakweg vijf maanden gaan oogsten. Voor buiten kweken raden we wietzaden aan zoals de Passion #1, Hollands Hope, Frisian Duck of Frisian Dew, er zijn ook nog andere geschikte zaden voor buitengebruik. Met Autoflower zaden die zelf tot bloei komen kun je vaak al na drie maanden gaan oogsten.
Ontdek je plekje
Als je een mooi plekje hebt gevonden om de wietplanten te kweken heb je de halve strijd al gewonnen. Zoek naar een plek die beschut is maar toch veel zon vangt, langs de oevers en in het bos op een verlaten plek kun je ook perfect de wietplanten hun gang laten gaan. Het is overigens ook mogelijk om wietzaden voor buiten in een kunststof of glazen kas te kweken. Zo kun je de planten wat beter beschermen en ze vallen ook wat minder op.
Goede grond doet wonderen voor wietplanten
Wanneer je de juiste grond gebruikt zul je daar (bijna letterlijk) de vruchten van plukken. Je kunt zelf compost maken, of standaard aarde verrijken met organische bemesting. Wanneer je als Guerilla kweker aan de slag gaat zul je naast een vruchtbare bodem ook zeker een plek moeten vinden waar jouw planten niet gevonden worden. Van de gebaande paden af dus, soms worden deze locaties omringd door stekelige planten. Als het echt een goede locatie betreft kun je jaren genieten van het eenmalige karwei om deze plek in te richten.
Wel of niet kiezen voor Autoflower?
Bij de keuze voor de wietzaden zal een belangrijke overweging zijn of je gaat voor Autoflower zaden of standaard gefeminiseerde wietzaden. Met normale zaden wordt de bloeiperiode bepaald door de kortere dagen tegen het einde van de zomer, met als gevolg een cyclus van gemiddeld vijf maanden. Je kunt dan kiezen voor wietzaden zoals je Blueberry , Bubbelgum , Power plant , Chem dawn, purple qeeun,
Hoewel je met Autoflower wietzaden niet dezelfde hoge opbrengst zult krijgen als je van normale zaden kunt verwachten, geeft de snellere periode van pakweg drie maanden na ontkieming je een flinke tijdsbesparing. In een kouder klimaat zoals in de Benelux het geval is kun je zo schimmelvorming door neerslag voorkomen. De omvang van Autoflower wietplanten is ook wat compacter waarmee ze beter verborgen kunnen worden voor pottenkijkers.
Kies in ieder geval voor kwalitatief hoogwaardige zaden waarvan je weet dat ze in orde zijn. Anders ben je een compleet seizoen kwijt voor een mislukte oogst en dat zou jammer zijn. Bij Freeseedsonline.com leveren we alleen zaden die zichzelf ruimschoots bewezen hebben zodat jij aan het einde van het seizoen heerlijk kunt genieten van je eigen wiet.
Tips voor buiten wiet kweken
- Na het planten van de ontkiemde zaden in de volle grond zijn de wortels nog niet volgroeid. Ze hebben dan behoorlijk wat water nodig om te groeien.
- In de ongerepte natuur kan het een wildgroei zijn van planten die het zonlicht wegnemen. Je zult wellicht wat moeten snoeien rondom de wietplanten.
- Wanneer het een extreem warm seizoen is met weinig neerslag adviseren we af en toe wat extra water te geven.
- Loop niet steeds precies dezelfde route. Niet alleen kan dat omstanders alarmeren, je loopt ook het risico dat je een zichtbaar pad maakt naar jouw plekje.
De voornaamste factoren om succesvol buiten wiet te kweken zijn goede kwaliteit wietzaden gebruiken en een geschikte locatie zoeken. Als deze twee zaken in orde zijn kun je aan de slag en zul je na enkele maanden prachtige resultaten zien. Vaak vinden kwekers hun eigen planten ook veel lekkerder dan wiet die ze kopen, met slechts enkele planten kunnen de meeste gebruikers tot aan het volgende seizoen vooruit.
Tags:- voor Autoflower, wiet kweken
controleer ook voor: – Binnen wiet kweken
One thought on “Hoe kan ik buiten wiet kweken?”